Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 en 18 juni:

Boerenpassie tijdens Lekker naar de BioBoer

De lancering van FarmTinder was natuurlijk een 1 april grap. Wél organiseert Bionext in het weekend van 17 en 18 juni Lekker naar de BioBoer. Een mooie gelegenheid om –live- in contact te komen met zo'n 150 gepassioneerde biologische boeren. Door het hele land stellen zij hun erf open op zaterdag 17 en/of zondag 18 juni. Zij vertellen vol enthousiasme over wat biologisch boeren zo uniek maakt.

Bezoekers kunnen genieten van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Tijdens Lekker naar de BioBoer is er van alles te doen: er zijn rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Daarnaast kunnen bezoekers kalfjes knuffelen, zelf fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Ze kunnen een BioBoerenBewijs halen en zelf ontdekken wat bio zo bijzonder maakt.

Ook op andere momenten zijn er leuke dingen te doen bij de biologische bedrijven. In de speciale Lekker naar de BioBoer-agenda zijn alle activiteiten te vinden. Op www.lekkernaardebioboer.nl staan ook ruim 30 prachtige fietsroutes langs diverse biologische boerderijen en inspirerende verhalen over en van de biologische boer.

Boeren met passie

Het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het keurmerk biedt de garantie dat je een biologisch kwaliteitsproduct in handen hebt dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, dat gecontroleerd is door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen.

Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen regels. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat inspirerende verhaal kunnen bezoekers ontdekken én ervaren tijdens Lekker naar de BioBoer. Wie weet wat voor moois daar uit opbloeit…

Voor meer informatie: www.lekkernaardebioboer.nl
Publicatiedatum: