Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
11 april - vierde debat It’s the food, my friend!

Positive Health: naar een gezonder voedselaanbod

Deze achtste jaargang landbouw- en voedseldialogen heeft als hoofdthema 'De transitie van ons voedselsysteem: vernieuwers aan het woord.' De organisatie geeft ruimte aan inspirerende denkers en doeners die het grotere plaatje zien en oplossingen hebben of al in praktijk brengen. De reeks is bedoeld voor geïnteresseerde burgers, studenten en professionals en wordt geleid door Felix Rottenberg.

Op 11 april gaat het over gezondheid. Een nieuwe, bredere definitie van gezondheid, Positive Health, gaat niet louter uit van lichamelijke gezondheid, ofwel ontbreken van ziekte, maar ook van iemands welbevinden en regie over het eigen leven, verdeeld over zes levensdomeinen. Minder gericht op controle, meer gericht op adaptatie. Ofwel hoe kun je de mogelijkheden en veerkracht van het individu versterken om de fysieke en mentale uitdagingen in het leven aan te kunnen? Welke voeding past daar bij en kan dat ook positief uitpakken voor de planeet? Hoe kunnen we daar al op jonge leeftijd mee beginnen, bijvoorbeeld vanuit de voedsellessen die door YFM en CBL worden bepleit? Wat kunnen lokale overheden hieraan bijdragen?

De debatavond vindt plaats op dinsdag 11 april om 20:00 uur in de Rode Hoed.

Keynote sprekers

  • Machteld Huber, Institute for Positive Health, met een nieuwe kijk op gezondheid en de rol van voedsel daarin;
  • Corné van Dooren, Voedingscentrum, over combi's van gezonde en duurzame voeding.

Reflecties

  • Dr. Maurits de Blauw, chirurg Slotervaartziekenhuis (o.a. maagverkleiningen);
  • Coosje Dijkstra, Vrije Universiteit, over voeding in achterstandswijken;
  • Jorrit Kiewik, YFM, over voedsel in het onderwijs.

Voor meer informatie: www.rodehoed.nl/foodfriend
Publicatiedatum: