Op 11 april gaat het over gezondheid. Een nieuwe, bredere definitie van gezondheid, Positive Health, gaat niet louter uit van lichamelijke gezondheid, ofwel ontbreken van ziekte, maar ook van iemands welbevinden en regie over het eigen leven, verdeeld over zes levensdomeinen. Minder gericht op controle, meer gericht op adaptatie. Ofwel hoe kun je de mogelijkheden en veerkracht van het individu versterken om de fysieke en mentale uitdagingen in het leven aan te kunnen? Welke voeding past daar bij en kan dat ook positief uitpakken voor de planeet? Hoe kunnen we daar al op jonge leeftijd mee beginnen, bijvoorbeeld vanuit de voedsellessen die door YFM en CBL worden bepleit? Wat kunnen lokale overheden hieraan bijdragen?
De debatavond vindt plaats op dinsdag 11 april om 20:00 uur in de Rode Hoed.
Keynote sprekers
- Machteld Huber, Institute for Positive Health, met een nieuwe kijk op gezondheid en de rol van voedsel daarin;
- Corné van Dooren, Voedingscentrum, over combi's van gezonde en duurzame voeding.
Reflecties
- Dr. Maurits de Blauw, chirurg Slotervaartziekenhuis (o.a. maagverkleiningen);
- Coosje Dijkstra, Vrije Universiteit, over voeding in achterstandswijken;
- Jorrit Kiewik, YFM, over voedsel in het onderwijs.
Voor meer informatie: www.rodehoed.nl/foodfriend