Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
# 1 april

Bionext lanceert FarmTinder

In navolging van het grote succes van datingapp Tinder en het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw, verkent Bionext de mogelijkheden voor FarmTinder: een app waarmee iedereen in contact kan komen met leuke biologische boeren en boerinnen in de buurt. Een eerste peiling wees uit dat de interesse onder biologische boeren heel groot is. Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector, zoekt testers voor een eerste versie van de app.

Het betreft een goed georganiseerde 1 aprilgrap.

Bavo van den Idsert, directeur Bionext lichtte eerder toe: "Onze rol als ketenorganisatie is het verbinden van de hele sector: van boer tot bord. Hierbij kijken we ook nadrukkelijk naar online tools die deze verbinding kunnen versterken. De behoefte aan verbinding in onze samenleving is groot, zeker op het platteland, dat bewijst Boer zoekt Vrouw al jaren. Ook een datingapp als Tinder bewijst dat, al gaat het daar vooral om de buitenkant. In de biologische sector is behoefte aan echte verbinding, met inhoud dus. Daarom willen we met FarmTinder starten. Liefhebbers kunnen vanuit luie stoel kennis maken met gepassioneerde biologische boeren en boerinnen: daar kan iets heel moois uit ontstaan…"

De meest romantische app

"Bij Tinder ligt de nadruk puur op uiterlijk, je swipet en keurt 'goed' of 'af'. Onze FarmTinder gaat een laagje dieper", vervolgde Ellen Oomen van Bionext. "De nadruk ligt hierbij op kennismaken met de biologische boer, met alles erop en eraan. Dus ook zijn of haar dagelijkse bezigheden en interesses. We liften natuurlijk een beetje mee op de enorme populariteit van Boer Zoekt Vrouw. Rond het boerenbestaan, én zeker het biologische, hangt veel romantiek. Hier spelen we met deze app op in. Er zitten onder de boeren die zich hebben aangemeld ook oogverblindend knappe vrijgezelle hunks en bloedmooie stoere chicks, maar het gaat om méér dan dat. Het gaat om de romantiek van het biologische, het echte pure boerenleven. FarmTinder wordt by far de meest romantische app die je je maar voor kunt stellen. Mét oog voor karakter en inhoud."

Testers gezocht

"De afgelopen weken hebben we onder biologische boeren een peiling gedaan. Hun interesse overtrof onze stoutste verwachtingen. Er hebben zich al meer dan honderd vrijgezelle biologische boeren en boerinnen gemeld. Het is natuurlijk een nichemarkt, met een kleine maar hele fijne doelgroep", vervolgde Ellen.

Willem Overes, biologisch tuinder: "Het runnen van een biologisch bedrijf zegt ook iets over je persoonlijkheid: dierenvriend en een echte natuurliefhebber, dat móet toch goed vallen bij de Nederlandse vrouw én man!"

De ketenorganisatie stelde ten minste 200 mensen nodig te hebben om de eerste versie van FarmTinder te testen en plaatste daarvoor een oproep.
Publicatiedatum: