Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Award voor belegen bio-geitenkaas van De Mèkkerstee

Winnaars Cum Laude Boerenkaas Verkiezing zijn bekend

Op maandag 27 maart zijn de Cum Laude Awards 2017 uitgereikt. Het prijzenfeest voor de lekkerste boerderijkazen van dit jaar vond plaats in het zonovergoten fort Wierickerschans in Bodegraven. De meest bijzondere kazen, uitsluitend gemaakt door zelfkazende boeren, werden geproefd, gekeurd en bekroond. De uitreiking 's avonds was een groot feest, in een volle zaal want er was een flinke opkomst voor deze verkiezing.

Zorgboerderij De M├Ękkerstee uit Ouddorp won in categorie 7 Kaas vd Boerderij-Harde Geitenkaas. In het juryrapport staat over de biologische belegen geitenkaas het volgende: "Mooi zachte smaak. Laagdrempelige Geitenkaas. Vele smaaklagen, met scherpe, fris citrische toon. Persoonlijk favoriet. Voor de leeftijd vol op smaak."


De trotse winnaar op twitter.

Smaken verschillen en dat geldt zeker voor kaas. Daarom zijn er maar liefst 22 categorie├źn, van jong tot oud en van allerlei makelij. De kazen lagen mooi uitgestald in het daglicht rondom een grote tafel waaraan wel heel speciale gasten plaatsnamen: de kinderjury. De kinderen zijn van tevoren getraind in het professioneel keuren van kaas en ze namen hun taak uiterst serieus. Ook het publiek kon de kaas proeven en een stem uitbrengen. En natuurlijk zijn alle inzendingen gekeurd door een deskundige jury. Zo zijn er een mooie selectie smakelijke winnaars gekozen die de eretitel van Cum Laude kaas 2017 mogen dragen.

Een ode aan de echte boerderijkaas

Boerderijkazen worden nog echt ouderwets volledig op de boerderij gemaakt, een oer-Nederlandse traditie die best wat meer in het zonnetje gezet mag worden. En dat gebeurde dan ook letterlijk en figuurlijk tijdens de Cum Laude Awards, een evenement georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivel-bereiders, met als hoofdsponsr CSK Food Enrichment. De avond kende veel hoogtepunten, met blije boeren die hun harde werk bekroond zagen worden met Goud. Maar het leukste was misschien toch wel dat de aanwezige kaasliefhebbers samen werden verleid tot het luidkeels zingen van het kaaslied, een terechte ode aan het vak, recht uit het hart.

Klik hier
voor de uitslagen.
Publicatiedatum: