Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterrenhemel goed zichtbaar tijdens Earth Hour 2017

Door heel het land zijn zaterdagavond 25 maart klokslag 20:30 uur de lichten een uur uitgegaan voor Earth Hour. Nederland heeft zich daarmee weer aangesloten bij 's werelds grootste beweging voor de aarde. Miljoenen mensen en veel beroemde bouwwerken in 172 landen nemen dit jaar deel aan Earth Hour.

Door een uur de lichten te doven wordt massaal het signaal afgegeven dat er meer actie nodig is tegen opwarming van de aarde. Het Nederlandse 'switch off'-moment was bij het Vredespaleis in Den Haag. Het aantal initiatieven van gemeentes, bedrijven en particulieren laat volgens het WNF zien dat Earth Hour leeft.


Earth Hour in Parijs.

Drukte

Al in de aanloop naar het donkere uur van deze tiende editie was het een drukte van jewelste op social media. Mensen postten dat ze meedoen, gaven hun mening, stuurden foto's of inspireerden anderen om nog mee te doen aan een originele activiteit in het donker. Zo kon op Terschelling worden gedineerd bij kaarslicht, de provincie Overijssel organiseerde een fotowedstrijd met als thema 'luchtvervuiling' en door het Kralingse Bos in Rotterdam was een avondwandeling. Daarnaast waren er tal van akoestische concerten tijdens Earth Hour...

In Nederland doofden de lichten van herkenbare punten als het paleis van Koning Willem II in Tilburg, het koninklijk paleis in Amsterdam en de Erasmusburg in Rotterdam. Wereldwijd deden beroemde monumenten en gebouwen mee, zoals Sydney Opera House, de Eiffeltoren in Parijs en de altijd verlichte Tafelberg in Kaapstad. Na Earth Hour in Nederland volgden onder meer het Christusbeeld in Rio de Janeiro en The Strip in Las Vegas. Earth Hour eindigde waar het een etmaal eerder begon: in de Stille Zuidzee.

Voor meer informatie: www.wnf.nl

Publicatiedatum: