VS: Sterke vraag naar bio boerenkoolcress

De vraag naar in Californië geteelde biologische micro-boerenkool blijft groeien. "De aanvoer is goed," legt Danielle Horton, van Irvine Urban Produce, uit. "We hebben onze maximale capaciteit bijna bereikt en willen op een tweede locatie uitbreiden om aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden."De boerenkool van Urban wordt verticaal geteeld en het bedrijf teelt op bestelling. De vraag blijft toenemen. "We verwachten iedere paar maanden een lichte stijging," vervolgt Horton. "Hierdoor kunnen we vooruit plannen en precies voldoende telen om aan de vraag te voldoen. Ons product is een slechts 5 tot 7 dagen klaar om geoogst te worden. Wij kunnen zodoende op bestelling produceren. Ieder zaadje dat wij planten, is dus al verkocht. Dit heeft geresulteerd in stabiele prijzen omdat Urban in zijn CEA-faciliteit (Controlled Environmental Agriculture) geen hinder heeft van schadelijke variabelen, die de traditionele teelt wel kent, zoals droogte en plagen.


Ontwikkelen nieuwe producten

Hoewel Urban aanvankelijk moeite moest doen om de consument te overtuigen van de gezonde eigenschappen van hun microgroenten, zijn vandaag de dag veel meer mensen zich hiervan bewust. Hierdoor is de vraag gestegen.

Door de grote belangstelling kan Urban zich nu ook gaan richten op de ontwikkeling van nieuwe producten. "We werken op dit moment aan nieuwe mixen van micro-groenten in ons O&O-laboratorium", legt Horton uit. "Hoewel de producten niet voor de groothandel beschikbaar zijn, zijn we er in geslaagd een scala aan groenten en fruit te telen zoals paprika's, aardbeien, tomaten en Franse radijzen.

Voor meer informatie:
Danielle Horton
Urban Produce LLC
T: +1 949-600-9888
daniellehorton@urbanproduce.com
urbanproduce.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.