AgruniekRijnvallei ziet omzet biologisch voer verdubbelen

Tholen – Coöperatie AgruniekRijnvallei (AR) heeft een goed resultaat behaald over 2016. Het biologische voer maakt voor het vierde opeenvolgende jaar een flinke omzetstijging door. In vijf jaar tijd is haar marktaandeel daarmee bijna verdubbeld. "De markt binnen het biologische segment groeit hard: er komen steeds meer biologische boeren bij", ziet Wim Krajenbrink. "Wij pikken daar een graantje van mee en groeien zelfs harder dan de markt."


AgruniekRijnvallei Biologisch beschikt over twee gespecialiseerde biologische fabrieken: in Barneveld (links) en Wichmond (rechts).
 
Wim prijst de bijzondere uitgangspositie van het bedrijf. "Als een van de weinigen zijn wij in staat om voor jonge dieren vismeel te verwerken. Dat is redelijk uniek. Daarvoor heb je gescheiden producties nodig. Voor herkauwers mag je namelijk geen vismeel in je fabriek hebben. Onze coöperatie beschikt over twee afzonderlijke productiefaciliteiten waardoor we tegelijkertijd ook vismeel kunnen verwerken voor kuikens en biggen." Daarbuiten is AR ook in staat om fabrieksmatig bio-CCM te verwerken, dankzij een eigen opslag en bewaring.
 
Vanuit omschakelaars ontvangt AR veel informatieaanvragen. "Veel veehouders oriënteren zich op biologisch en zien in ons een belangrijke gesprekspartner. Een goede ontwikkeling. De realiteit gebiedt echter wel dat de hoeveelheid beschikbare lokale grondstoffen gelimiteerd is. De regio alleen biedt niet voldoende om de markt bij aanhoudende groei te kunnen blijven bedienen. Vanuit de biologische sector wil men graag de producten zo dicht mogelijk van huis halen. Dat gaat in de praktijk niet helemaal samen. Als je die veehouderijen verder wilt laten groeien en er is markt voor, dan zullen wij als inkopende partij onze horizon moeten verleggen", besluit Wim.
 
Voor meer informatie:
Wim Krajenbrink
AgruniekRijnvallei
06-53763836
w.krajenbrink@argroep.nl
www.agruniekrijnvallei.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven