Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IQF vriestechniek maakt superfood breder beschikbaar

De vraag naar biologische, gezonde en voedzame producten blijft groot. Toch is de levering van bepaalde superfoods, zoals blauwe bessen, een uitdaging voor producenten. Ze willen het hele jaar door zo veel mogelijk mensen bereiken. 

Carmen Popescu van OctoFrost Group: "Blauwe bessen kunnen alleen in bepaalde voedingsbodems geteeld worden. Ook kunnen er niet te veel tegelijk geteeld worden. Het is lastig om klanten die verder weg wonen van blauwe bessen te voorzien. Op dit moment is IQF (Individually Quick Frozen) blauwe bessen kopen de enige optie."

Klanten zijn de laatste jaren meer bewust van het feit dat bevroren fruit en bessen net zo goed zijn als vers fruit. Om de bessen het hele jaar beschikbaar te maken, is IQF een oplossing die steeds aantrekkelijker wordt voor de markt. Dit geldt vooral voor IQF blauwe bessen, want deze bessen behouden twee jaar lang al hun voedingswaarden. 

Carmen: "Naast het produceren van blauwe bessen kan ook de verwerking ervan een uitdaging zijn. Blauwe bessen zijn zacht en sappig en barsten snel. Omdat ze kwetsbaarder zijn dan andere bessen, is het individual quick freezing proces niet zo makkelijk. Voordat het IQF proces begint, is voorkoeling erg belangrijk. Een goede voorbehandeling is ook vereist om de bessen apart te bevriezen. Onze OctoFrost IQF vriestunnel werkt goed voor deze kleine en kwetsbare bessen. De unieke luchtafvoer en technische functies van de vriezer creƫren een korstje op de bessen. Hierdoor worden ze beschermd tijdens de rest van het vriesproces. Onze specialisten, die overal ter wereld werken, hebben de toenemende vraag naar IQF blauwe bessen opgemerkt. Wij kunnen advies en informatie geven aan voedingsproducenten over de mogelijkheden van deze nieuwe trend, zodat zij het ook in hun bedrijf kunnen opnemen."

Voor meer informatie:
Carmen Popescu
OctoFrost Group
T: +46 42 33 22 60
carmen.popescu@octofrost.com
www.octofrost.com
Publicatiedatum: