"Skal-certificaat opent deuren"

Nieuwe uitstraling voor 'Cheddâh', 'Rockvoort' en 'Von Du'

Tholen - Charly's All is Fair heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De relaunch van het merk vond afgelopen zaterdag 4 maart plaats bij FOAM Den Haag. Onder het genot van een welkomstdrankje konden de aanwezigen proeven van Charly's hapjes met onder meer Cheddâh, Boerse'zin, Rockvoort en Geheitkaas. De biologische veganistische handgemaakte Charly's zijn sinds kort ook Skal-gecertificeerd. "Ik heb het afgelopen jaar heel hard gewerkt om het Skal-certificaat te verkrijgen. Daar ben ik erg trots op en ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe deuren gaat openen voor Charly's", vertelt ondernemer Charlotte Zum Vörde Sive Vörding.


Rechts: Charlotte vertelt meer over de nieuwe uitstraling. Linksboven Cheddâh.

Charlotte greep de relaunch ook aan om twee nieuwe smaken te introduceren. "De aanwezigen mochten als eerste proeven van de Cam&Berthe en Gornonzola. Dit zijn een witschimmel en blauwschimmel, die niet van echt te onderscheiden zijn, ook qua structuur. Beide producten zijn op basis van cashewnoten gemaakt. De reacties waren lovend, maar men moet nog even geduld hebben. Deze twee komen er over drie tot vier maanden bij."


Proeven van de Cam&Berthe en Gornonzola.

Ze vertelt dat Charly's een uniek product is. "Het is de enige in Nederland in haar soort. De relaunch was ook het moment dat ik het nieuwe logo voor het eerst liet zien. Iedereen was enthousiast. We wilden dat het logo meer zou uitstralen dat het een handgemaakt en bijzonder product is."

Het assortiment van Charly's bestaat uit deze 8 varianten:
  • Cheddâh (vol, pittig, cashewbasis)
  • Boerse'zin (romig, kruidig, cashewbasis)
  • Geheitkaas (zuurtje, zacht, cashew en amandelbasis)
  • Parm á Zaan (strooibaar, cashew en amandelbasis)
  • Rockvoort (gefermenteerd, scherp, zonnebloempittenbasis)
  • Mozzanada (zacht, romig, cashewbasis)
  • Von Du (vol, romig, rijstmelkbasis) - geschikt voor fondue
  • Brie'ze (zacht, romig, gefermenteerd, cashewbasis)

De laatstgenoemde is alleen verkrijgbaar bij speciale gelegenheden. Charlotte: "Alles is vrij van gluten, soja, suiker en actieve gist. In de omschrijving van de producten probeer ik het woord kaas zo min mogelijk te gebruiken, omdat dat vrij verwarrend is voor de mensen die nog wel kaas eten. Wel verwijs ik met de namen op ludieke wijze naar kaas."


Men kon ook proeven van de Boerse'zin (rechts op de foto).

Charlotte is 2,5 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van deze smaken. "Dit deed ik nadat ik van veel mensen begreep dat ze wel wat plantaardiger wilden gaan eten, maar het erg moeilijk vonden om kaas los te laten. Als dat nou het enige was wat hen daarvan zou weerhouden... Daarom besloot ik daar een alternatief voor te ontwikkelen." Ze is zelf aan de slag gegaan in de keuken en heeft de producten vervolgens aan familie en vrienden laten proeven. Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat ik besloot om te bekijken of ik het de winkels in kon krijgen. Zo zijn de producten op een gegeven moment in een lunchroom in Den Haag terecht gekomen en werden ze opgenomen bij een kaasspeciaalzaak." Ze werkt samen met haar broer. "Hij helpt me in de keuken en op de beurzen. Dit is heel bijzonder, hij gelooft in mijn concept en we gaan het samen verder uitbouwen."

Voor meer informatie:

Charlotte Zum Vörde Sive Vörding
Charly's All is Fair
06 28176601
info@charlysallisfair.nl
www.charlysallisfair.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven