Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische Ribera sinaasappelen uit Sicilië

Simone and Giuseppe Chetta zijn de eigenaars van Azienda Agricola Chetta (gecertificeerd door ICEA Associazione Italiana Agricoltora Biologica). Dit familiebedrijf namen zij over van hun vader en is onderdeel van Consorzio di Tutela Riberella. 

Het bedrijf teelt al 25 jaar de bekende "Washington Navel" Ribera biologische sinaasappelen zonder gebruik van chemicaliën. Dit is in overeenstemming met biologische principes en met respect voor het milieu. 

Simone Chetta (op de foto): "Het bedrijf is 10 hectare groot en bevindt zich in contrada Gulfa, in het Ribera gebied, onderdeel van de Denominazione di Origine Protetta Arancia di Ribera DOP. Mijn vader, Filippo Chetta, begon dit bedrijf op land dat hij had geërfd van familie. Hij teelde toen amandelen en andere gewassen. In de jaren 70 begon hij met biologische citrus. Hij koos ervoor biologisch te telen omdat hij het niet eens was met conventionele technieken. Hij had een andere toekomst voor ogen."


Washington Navel sinaasappelen van Ribera zijn niet zomaar een stuk fruit, maar vertegenwoordigen de regio. Ze zijn het icoon van Siciliaanse smaken, cultuur en traditie. Washington Navel sinaasappelen hebben geel vruchtvlees, zijn middelgroot, pitloos en rijk aan vitamine C. Een gemiddeld stuk fruit dat 200 gram weegt, bevat meer dan 100 mg vitamine C, de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van één persoon.
"We exporteren ongeveer 30 procent van onze producten. De verkoop in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, België en Denemarken is veelbelovend."

"Op de binnenlandse markt is de relatie met klanten gebaseerd op vertrouwen. We leveren in heel Italië. Onze biologische sinaasappelen zijn vooral populair voor inkoopacties in de Brescia regio. Het fruit wordt ook elke zaterdag verkocht op de biologische markt in Brescia en op evenementen zoals 'Fà la cosa giusta' in Milaan en Biofach in Neurenberg."

"We overwegen ook om marmelade en sap te gaan produceren om verspilling te voorkomen van producten die we niet zo op de markt kunnen brengen."


Stand van het bedrijf bij Biofach in Neurenberg

"Het weer is dit jaar niet erg goed geweest, wat van invloed is geweest op de hoeveelheid productie. De kwaliteit is gelukkig nog steeds goed.""De oogst van de Navels begint in november en in december start de oogst van het Brasiliano. De oogst hiervan loopt door tot maart. Mandarijnen worden geoogst in november en december."Voor meer informatie:
Azienda Agricola Chetta Simone
Viale Garibaldi, 108
92016 Ribera (AG)
Tel.: 338 1605976
[email protected]
www.aranciabiologica.it
Publicatiedatum: