Gerasimos Karantinos, citrusteler:

"Elke kilo verkochte citrus verzacht crisis Griekse economie"

Gerasimos Karantinos teelt samen met 26 andere telers biologische sinaasappelen, kiwi's, citrus, grapefruits en mandarijnen in Griekenland. Hij is oprichter en voorzitter van BioNet West Hellas, een coöperatie van telers in West-Griekenland. Het westen van Griekenland is een bergachtig gebied waar onze telers verspreid over de gehele regio biologische citrus telen. Vanwege het mediterrane klimaat en de bodem is deze regio daarvoor ideaal.

"De crisis in de Griekse economie heeft een grote impact gehad op ons leven. Veel goede doelen en zorginstellingen kampen met een tekort aan geld en mogelijkheden. De Halcyon Vereniging, voor ouders en vrienden van mensen met een handicap, is een van de organisaties die in de problemen zit. Voor elke kilo verkochte citrus gaat minstens 1 cent rechtstreeks naar Halcyon", aldus Gerasimos.

De zeven teeltbegeleiders helpen alle aangesloten telers met problemen in de productie en met het toepassen van de biologische principes. De telersgroep bestaat uit relatief kleine telers die allemaal biologisch werken. Het pakhuis ligt in de buurt van de velden en boomgaarden van de telers nabij de havenstad Patras.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.