Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerasimos Karantinos, citrusteler:

"Elke kilo verkochte citrus verzacht crisis Griekse economie"

Gerasimos Karantinos teelt samen met 26 andere telers biologische sinaasappelen, kiwi's, citrus, grapefruits en mandarijnen in Griekenland. Hij is oprichter en voorzitter van BioNet West Hellas, een coƶperatie van telers in West-Griekenland. Het westen van Griekenland is een bergachtig gebied waar onze telers verspreid over de gehele regio biologische citrus telen. Vanwege het mediterrane klimaat en de bodem is deze regio daarvoor ideaal.

"De crisis in de Griekse economie heeft een grote impact gehad op ons leven. Veel goede doelen en zorginstellingen kampen met een tekort aan geld en mogelijkheden. De Halcyon Vereniging, voor ouders en vrienden van mensen met een handicap, is een van de organisaties die in de problemen zit. Voor elke kilo verkochte citrus gaat minstens 1 cent rechtstreeks naar Halcyon", aldus Gerasimos.

De zeven teeltbegeleiders helpen alle aangesloten telers met problemen in de productie en met het toepassen van de biologische principes. De telersgroep bestaat uit relatief kleine telers die allemaal biologisch werken. Het pakhuis ligt in de buurt van de velden en boomgaarden van de telers nabij de havenstad Patras.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com
Publicatiedatum: