Europese biologische appel- en perenoogst stabiel gebleven

Biologische fruittelers in Europa hebben dit jaar 160.000 ton appelen en 16.000 ton peren geoogst. De totale productie blijft daarmee op een stabiel niveau, maar tussen de regio's zijn de verschillen groot. Zo liepen aanplanten in Oostenrijk, Zuid-Duitsland en in de omgeving van het Italiaanse Vinschau zware schade op vanwege de extreme vorst in de bloeiperiode.

In de noordelijke gebieden in Duitsland, Nederland, België en ook delen van Italië en Frankrijk was er sprake van een goede oogst, net als in 2014. Ook in het rassensortiment is dat terug te zien: goede producties van Elstar en de Jonagold-groep en lagere productie van Gala, Golden Delicious, Topaz en Pinova.

Italië is met producties rond de 80.000 ton de grootste Europese producent van biologische appelen. Duitsland had dit jaar een recordoogst van bijna 60.000 ton. De Nederlandse productie was dit jaar met zo'n 6.000 ton nagenoeg gelijk aan die van Oostenrijk, maar dat had alles te maken met de sterke reductie van de Oostenrijkse oogst.

Bron: NFO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.