NatureCrops Quinoa en Menken van den Assem hebben de handen ineengeslagen voor vegetarische quinoaburgers. De quinoa is biologisch geteeld. De producten zijn gluten- en lactosevrij. Bovendien zijn er geen suikers toegevoegd. De quinoaburgers zijn koelvers, zodat ze enkel nog hoeven te worden gebakken. Na de introductie van vriesverse quinoaburgers in de horeca en foodservice eerder dit jaar, liggen vanaf vandaag de koelverse quinoaburgers in de Duitse supermarkten van de grootste supermarktketen van het land, Edeka-Gruppe. Naar verwachting volgt een brede uitrol in andere Europese supermarkten op de korte termijn.
"Dat de burgers zo snel na de ontwikkeling al in veel Duitse supermarkten te vinden zijn, is voor ons het bewijs dat mensen meer en meer behoefte hebben aan verantwoorde voeding die bovendien eenvoudig te bereiden is. En door samen te werken met dé quinoaexpert hoeft de consument bovendien niet in te leveren op kwaliteit", aldus Christian Braak, commercieel manager bij Menken van den Assem.
Hans Voorschuur, commercieel directeur van NatureCrops Quinoa, is ook te spreken over de samenwerking. "Het is ons doel de consument te laten zien dat lekker en verantwoord eten heel goed samen gaan. Bij de productie van onze quinoa en quinoaburgers is iedere stap in het proces traceerbaar, zodat we van begin tot eind, van coöperatie tot consument, de controle houden."
De koelverse quinoaburgers zijn per twee verpakt, de vriesverse quinoaburgers per vier. Er is keuze uit drie smaakvarianten: groenten, ui en appel/kerrie.
Voor meer informatie:
www.menkenvandenassem.nl
www.naturecrops.com

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-09 Denemarken investeert 45 miljoen euro in plantaardig biologisch voedsel
- 2023-03-02 Onderzoek naar risico's van microbiële contaminanten in nieuwe plantaardige ingrediënten
- 2023-03-01 Plantaardig eiwit van Nederlandse eiwitboeren gewild, maar onbekend
- 2023-02-27 "Bijna twee derde van de vegetarische burgers is niet erg gezond"
- 2023-02-20 Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland
- 2023-02-10 Natuurgedreven: nieuwe mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren
- 2023-02-09 Nieuwe range seitan voor in de koeling
- 2023-02-08 Wat als heel Nederland vegan wordt?
- 2023-02-02 Klassieke maaltijden met een plantaardige twist
- 2023-01-26 66 partners Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
- 2023-01-25 De Smaakspecialist wordt exclusief distributeur van Happy Coco
- 2023-01-24 Supermarkt stunt met klimaateffect in plaats van scherpe prijzen
- 2023-01-11 6-12 maart: zesde editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
- 2023-01-05 "We willen mensen graag laten zien dat je met pasta kan experimenteren"
- 2023-01-04 "Consumenten geven voorkeur aan biologisch als het gaat om plantaardige voedingsmiddelen"
- 2022-12-15 Vlaamse bio-bedrijven nemen actief deel aan realisatie eiwitactieprogramma
- 2022-12-13 Nieuw: Kaasfondue van de Mèkkerstee
- 2022-12-08 Nieuw: BuVé premium plantaardig boter alternatief
- 2022-12-01 Onderzoek ProVeg: 71 keer meer overheidsgeld naar vlees en zuivel dan naar alternatieven
- 2022-11-29 "Brede maatschappelijke veranderingen nodig om eiwitconsumptie te beïnvloeden"