Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ambachtelijke pesto's en tapenades LEQRS krijgen nieuw jasje

Pesto's en tapenades, maar dan zonder kunstmatige toevoegingen. De delicatessen van LEQRS komen volgens dat principe tot stand. Op de nieuwe verpakking wordt de nadruk gelegd op versheid, authenticiteit en kwaliteit. De smaken en de prijs? Die blijven gelijk. Net als het typerende LEQRS containertje. Vanaf 5 december zijn de producten verkrijgbaar bij de biologische winkels in hun nieuwe jasje.


"Uit de hand gelopen hobby"

De huidige hype rondom verantwoorde en eerlijke producten is voor Hester Groenen al 25 jaar dagelijkse kost. Toen al viel het Hester op hoe moeilijk het soms is om aan verse tuinkruiden te komen. Gedreven door een behoefte aan verse producten zonder toevoegingen nam hij het heft in eigen hand. "Het is eigenlijk meer een uit de hand gelopen hobby", zegt Hester. "In eerste instantie wilde ik graag voor mezelf wat experimenteren met verse tuinkruiden. Maar voor ik het wist stond ik iedere zaterdag met een kraampje op de markt in Nijmegen."Divers assortiment

Al vanaf de beginfase groeide het verlangen om de houdbaarheid van de tuinkruiden te verlengen. In navolging van dit verlangen werd in 1996 een mengmachine aangeschaft om de tuinkruiden zelf te verwerken tot pesto en tapenades. Vanwege de oliebasis ligt de houdbaarheid hiervan vele malen hoger. In de jaren die volgden steeg de vraag vanuit de markt en maakten de kleinschalige werkzaamheden in het schuurtje plaats voor een professioneel productiebedrijf in Wijchen. Hester produceert dagelijks, nog altijd even gepassioneerd als 20 jaar geleden, een zeer divers assortiment van ambachtelijke biologische pesto en tapenades. De biologische producten worden nu verkocht onder de merknaam LeQrs en bestaan uit pesto basilicum, pesto noten, pesto rosso, tapenade tricolore & tapenade zontomaat.

Voor meer informatie: www.leqrs.nl
Publicatiedatum: