Winkel met uitsluitend muesli opent haar deuren in Utrecht

"Nederland is een echt ontbijtland"

Tholen – In het centrum van Utrecht is de eerste mymuesli winkel geopend. De winkel verkoopt uitsluitend biologische muesli en blinkt uit in keuzemogelijkheden. Na eerdere vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden zoekt eigenaar Patrick Huber nu ook zijn heil in Nederland. "Nederland is een echt ontbijtland. Ik geloof dat muesli als ontbijt beter past bij de Nederlandse mentaliteit dan in andere landen waar we al langer actief zijn", aldus Patrick.



mymuesli begon in 2007 als online formule, waar klanten zelf hun muesli naar hartenlust kunnen samenstellen. De cijfers liegen er niet om. Met de 80 beschikbare biologische ingrediënten zou dat een imposant aantal van meer dan 566 biljard combinatiemogelijkheden opleveren.

In de fysieke winkels worden daarentegen 30 standaardverpakkingen aangeboden. "Op hygiënisch vlak is het niet mogelijk om dat op locatie uit te voeren", vertelt Patrick, om daar later op aan te vullen dat hij overweegt om pick-up-points te installeren waar klanten hun online samengestelde bestellingen kunnen ophalen.

De kant-en-klaar mixen die nu in Utrecht verkrijgbaar zijn beschikken over 8 à 10 ingrediënten per variant. mymuesli streeft ernaar de ingrediënten zo lokaal mogelijk te verkrijgen en zo puur mogelijk te verwerken. Zo maakt het bedrijf bijvoorbeeld gebruik van gevriesdroogd fruit. "Voordeel daarvan is dat 80% van de vitamines behouden blijft, net als de textuur en smaak, zonder dat je je tanden erop breekt. Wat veel mensen niet weten is dat alle voedingstoffen door het vriesdrogen extra compact wordt opgeslagen. Van 30 kilogram verse frambozen houdt je maar één over", schetst Patrick.

De muesli, die zonder kunstmatige toevoegingen tot stand is gekomen, is verpakt in kleurrijke kokers, waaronder ook een limited edition Holland-muesli, voorzien van – hoe kan het ook anders – tulpen, molens en klompen.

Voor meer informatie:
Patrick Huber
+49 (0)30-61651006
nl.mymuesli.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven