SGP wil betere beschikbaarheid biologische middelen voor fruitteelt

Vorige week heeft SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf bij de begrotingsbehandeling landbouw een motie ingediend om te zorgen dat er meer biologische gewasbeschermingsmiddelen voor de (biologische) fruitteelt beschikbaar komen. De motie wordt door bijna de hele Tweede Kamer gesteund. Omdat de overheid en het CTGB heel terughoudend zijn met vrijstellingen, ontheffingen en toelatingen, kunnen biologische fruittelers over veel minder gewasbeschermingsmiddelen beschikken dan collega's in omringende landen. Zij lopen grote risico's bij de teelt. Daarom blijft het aandeel biologisch in de fruitteelt steken op 2 à 3 procent en zijn er nauwelijks meer fruittelers die omschakelen.De vraag naar biologische appelen en peren neemt juist toe. Dit gat wordt nu gevuld door import uit onder meer Duitsland. Dat is de wereld op z'n kop, aldus het kamerlid.
Zie onder voor de tekst van de motie en de mede-indieners. Eerdaags wordt over de motie gestemd, maar steun is bij voorbaat al verzekerd, spreekt de partij uit.

Bron: SGP

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.