28 januari: bijeenkomst bij boomkwekerij Op Goede Grond

Wat snoeien voor een fruitboom kan doen

Benieuwd wat snoeien voor een fruitboom kan doen? Op boomkwekerij Op Goede Grond wordt dat op zaterdag 28 januari allemaal duidelijk. Gedurende de daar georganiseerde bijeenkomst wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en door zelf te snoeien duidelijk wat voor effect snoeien heeft op fruitbomen. Daarbij komen verschillende snoeiwijzen aan bod. Zo kunnen cursisten zelf een mening vormen over de snoeiwijzen die het best bij hen passen. Na afloop mogen de deelnemers een eigen boompje mee naar huis nemen.Met het gesneden materiaal kunnen bezoekers het vermeerderen van fruitbomen door enten gaan toepassen. Op het Terrein van boomkwekerij Op Goede Grond kan men uit ruim 150 verschillende oude, vaak zeer zeldzame, fruitrassen kiezen om te leren enthout te snijden. Voor de onderstammen wordt gezorgd. Het geënte materiaal kan men vervolgens in de eigen tuin planten.

De bijeenkomst begint om 10.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Kosten voor deze bijeenkomst bedragen 75 euro, inclusief materiaal, koffie, thee, taart,en uitgebreide lunch, vanzelfsprekend biologisch en uit eigen keuken.

Voor meer informatie:
info@op-goede-grond.nl
www.op-goede-grond.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.