Hausse bio AGF productie Bulgarije

Tijdens het tweede nationale rondetafelgesprek over "de productie en marketing van Bulgaarse bioproducten" werden gegevens gepresenteerd van de ontwikkeling van de biologische teelt in Bulgarije. Het forum werd georganiseerd door de Bulgaarse Industriële Vereniging (FAEL).

De productie van biologische producten in Bulgarije groeit in een hoog tempo. Volgens het ministerie van Landbouw was het aantal gecertificeerde exploitanten van biologische productie 6.173 in 2015, ten opzichte van slechts 820 in 2010. Van 2006 tot 2015 is het aantal ongeveer 28 keer groter geworden. Het gecertificeerde areaal is in dezelfde periode ruim 20 keer uitgebreid.

Bovendien nam de verwerking van biologische producten van 2010 tot 2015 toe met meer dan 50 procent. Een andere positieve trend is dat het gecertificeerde areaal voor biologische productie in 2013 maar 1,1 procent van het totaal vertegenwoordigde en in 2015 al 2,4 procent.

De grootste stijging werd gemeten voor permanente gewassen (walnoten, hazelnoten, amandelen, kastanjes etc.), gevolgd door granen en industriële producten (essentiële oliën, medicinale planten en kruiden). De kleinste stijging was voor verse groenten en fruit (meloenen, aardbeien, champignons etc.).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.