Tony's Chocolonely is erin geslaagd om cacaoboter te maken van traceerbare cacaobonen en introduceert twee witte repen: wit en wit-framboos-knettersuiker.
De cacaomassa voor Tony's chocolade was reeds traceerbaar met cacaobonen die direct zijn ingekocht bij hun partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust. Afgelopen zomer hebben Tony's Chocolonely en de grootste chocolademaker van de wereld – Barry Callebaut – een samenwerkingsovereenkomst getekend. Barry Callebaut heeft grote aanpassingen gedaan in de chocoladefabriek om Tony's cacaoboter traceerbaar te verwerken. Er is een cacaobotertank geïnstalleerd voor Tony's eigen cacaoboter en er zijn nieuwe leidingen aangelegd om deze cacaoboter toe te voegen bij het maken van de chocolade.
De nieuwe witte Classics zijn vanaf vrijdag 25 november te koop bij Marqt, de Bijenkorf, Wereldwinkels, WAAR!, Jamin, verschillende cadeau- en delicatessenwinkels, Tony’s Store, op webshop tonyschocolonely.com en via UberEATS. Vanaf eind januari 2017 liggen de repen ook in de supermarktschappen.
Voor meer informatie: www.tonyschocolonely.com

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-06 Nieuw: een snoeppot vol dadel treats
- 2022-07-04 "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- 2022-07-01 "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- 2022-07-01 QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- 2022-06-23 Oekraïense bio-sector verkeert in zeer zwaar weer
- 2022-06-22 Nieuw: Vegan chocoladefudge en dropfudge
- 2022-06-15 Nieuwe popcornvariant Moonpop: Salted Caramel
- 2022-06-14 Dadel treats nieuwkomer in tussendoortjesschap
- 2022-06-14 Heerlijkheid Mariënwaerdt nieuw bij online bio-groothandel Amanvida
- 2022-06-13 Afrika herontdekt eigen graan
- 2022-06-02 Duitse eiwitrepen nu bij Albert Heijn
- 2022-05-31 Nieuw: Saltsidis biologsiche Cretan Gold Olijfolie extra vierge
- 2022-05-31 Dominique klom op van inpakker tot teamleider: "Ik was toe aan een uitdaging"
- 2022-05-25 Clearspring voegt trio biologische tahini's toe aan aanbod
- 2022-05-25 Nieuw: Salterra biologische Dukkah met zeewier
- 2022-05-18 Nieuw van Beltane: Biomix Bloemkool Ovenschotel
- 2022-05-17 Nieuw: 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook
- 2022-05-11 Nieuw: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus
- 2022-05-06 "Laag gehalte insectenmeel stimuleert mensen om het eens uit te proberen"
- 2022-05-03 Binnenkort bij Amanvida: Goldate - biologische dadelproducten uit Dubai