Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tunesië tweede grootste biologische exporteur Afrika

Tunesië heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van biologische landbouw. Het land is zelfs de op één na grootste exporteur van landbouwproducten in Afrika, met 30 bestemmingen. Tunesië heeft op dit moment 2.987 biologische telers, waarvan 66 procent aan export doen. Biologische landbouw zorgt niet enkel voor gezonde en duurzame producten op de Tunesische markt, maar creëert ook veel banen. 

Eén van de belangrijkste Tunesische exportproducten is olijfolie. De export van olijfolie heeft het meest opgeleverd met een winst van 119 miljoen euro, vergeleken met een totale winst voor de biologische export van 142 miljoen euro.Tunesische biologische producten zijn de enige Arabische biologische landbouwproducten die voldoen aan EU standaarden. Samia Maamer, managing director van biologische landbouw bij het Ministerie van Landbouw, Water en Visserij, is hier erg blij mee. Ze vindt wel dat de Tunesische strategie wat betreft regelgeving nog verder ontwikkeld moet worden.

Het succes van Domaine Fendri

Domaine Fendri produceert extra-virgin olijfolie, en heeft hier verschillende awards mee gewonnen. Hij werkt sinds 1995 in het familiebedrijf waar kennis van generatie op generatie wordt overgedragen. In 2011 won hij zijn eerste internationale award. Het bedrijf produceert nu 150 tot 200 ton olijfolie, waarvan 100 ton gebruikt wordt voor de export. Fendri is van plan de productiecapaciteit te verhogen door 10.000 nieuwe olijfbomen te planten.

Bron: Olive Oil Times
Publicatiedatum: