Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spaanse markt is zich niet bewust van eigen bio-producten"

Jean Claude Mathaly hield zich bezig met logistiek en de distributie van biologische producten in Frankrijk toen hij zich realiseerde dat Franse consumenten op een zomer zonder biologische wortelen zaten. Om dit gat op te vullen, besloot hij in 1990 naar AndalusiĆ« te vertrekken om daar biologische groenten te gaan telen. In 1992 startte hij op kleine schaal zijn bedrijf El Cortijo Bio en het bedrijf telt nu tot 500 werknemers. 

Jean Claude Mathaly is de pionier van de biologische teelt in Spanje. Hij verbouwt verschillende groenten, waarvan bijvoorbeeld zoete aardappelen erg populair zijn. Met een nieuw project zal hij binnenkort ook de productie van tropische gewassen zoals avocado's en mango's starten. 

De opbrengst van El Cortijo Bio komt voornamelijk van export met een totale omzet van 15 miljoen euro en een jaarlijkse groei van 10 procent. 95 procent van de verkoop gaat naar het buitenland en vooral naar Duitsland (40 procent), Frankrijk (25 procent) en het Verenigd Koninkrijk (15 procent). 

Araceli Gloria, commercieel directeur van het bedrijf: "De Spaanse markt is niet vergelijkbaar met die van Centraal- en Noord-Europa. Men is zich niet bewust van biologische producten."
Publicatiedatum: