Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier woksauzen, resultaat van jaar experimenteren

Onno Stienen van onoff spices! presenteert vier authentieke woksauzen met gemiddeld 15% minder zout en 50% tot 70% minder suiker. "Lekker Thais wokken doe je voortaan suiker en zoutarm," aldus Onno. Hij werkte een jaar aan nieuwe recepten voor de sausen.

En Oprichter Onno Stienen van onoff spices! stelde zich zelf geen gemakkelijke opgave bij het vernieuwen van zijn woksauzen. Hij is een smaakperfectionist. Een jaar lang experimenteerde hij in zijn testkeuken in Thailand met combinaties van ingrediënten. Enkele eisen die hij zichzelf oplegde: biologisch, als het kan nog lekkerder en in elk geval gezonder door fors minder suiker en zout.Minder suiker en zout

Het is jammer dat de meeste gemaksvoeding teveel zout en suiker bevat, aldus Onno. "Bij Oosterse producten is dat soms heel bewust. Om tegemoet te komen aan de zogenaamde Westerse smaak. Daar doe ik niet aan mee. Ik verkoop alleen wat ik zelf lekker vind. En dat is de authentieke Thaise smaak. Bovendien: Het risico van teveel suiker en zout voor de gezondheid is bekend. Je kunt qua smaak en conservering niet helemaal zonder. Maar ik heb wel de grenzen opgezocht."

Het is gelukt om ook de populaire Thaise zoetzure woksaus suikerarm te maken. "Ze onderscheidt zich nu nog meer van de ‘suikersauzen’ van andere merken op de Nederlandse markt," vertelt Onno. "Door toevoeging van een pepertje, heeft de saus bovendien een verrassend aangenaam pittig smaakje mee gekregen. Ik ben er heel blij mee."
 

Evenwichtige lijn woksauzen

De vernieuwde lijn bestaat uit vier biologische woksauzen die samen de belangrijkste Thaise smaken vertegenwoordigen.Net zo bekend als de Thaise zoetzure woksaus, is de Thaise noedels woksaus pad thai. Geschikt voor Thailands meest gegeten noedelgerecht: inderdaad, Pad Thai. Uitgesprokener is de ‘echt pittige’ Thaise basilicum woksaus kaprao. Met Thaise basilicum, die - anders dan de Europese - fris-anijsachtig smaakt. Trots is Onno ook op de nieuwe Thaise zwarte peper woksaus: "Die is heerlijk warm-pittig van smaak. Heel anders dan wanneer je rode peper gebruikt."

De Thaise woksauzen hebben dankzij lokale ingrediënten de authentieke smaak van het 'Land van de Glimlach'. De sauzen zijn behalve suiker&zoutarm ook lactose- en glutenvrij, vegetarisch en biologisch. "Bovendien gebruiken we rijstvliesolie in plaats van omstreden palmolie, waarvan de productie ten koste gaat van bosgebieden," legt Onno uit. Alle ingrediënten van de nieuwe woksauzen staan op de etiketten. Onno gaat bewust verder dan wat verplicht is. "Ik wil open zijn. Je leest op onze flesjes wat je eet. En omdat de etiketten transparant zijn, zie je ook wat je koopt."

Meer informatie: www.onoffspices.nl
Publicatiedatum: