
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Duitsland: biogroenten profiteerden van septemberzon
Volgens gegevens van de 'Agrarmarkt Informationsgesellschaft' (AMI) in Bonn lag de verkoophoeveelheid van biologische groenten in september zo'n twaalf procent hoger dan vorig jaar. Daarbij was met name de vraag naar komkommers, kropsla en paprika groot. De wortelen konden minder goed met het zomerse herfstweer omgaan. Voor hen was het te droog. In het afgelopen jaar oogstte men in Duitsland 240.000 ton groenten uit de volle grond en het areaal bedroeg 10.700 hectare. Bijna 1.400 hectare hiervan ligt in Niedersachsen. Daarmee maakte de teelt van biologische wortelen bijna 10 procent van de totale groentenoogst uit. In Niedersachsen was het biologisch aandeel met 7,5 procent van de totale groenteteelt iets kleiner.
Bij de biologische telers en hun conventionele collega's neemt het groenteaanbod nu duidelijk af. Bij de kougevoelige groentesoorten loopt de oogstperiode nu namelijk ten einde. Slechts hier en daar vindt men nog komkommers of tomaten uit de kas. Pompoen heeft momenteel wel hoogseizoen. Hiervan zijn inmiddels veel verschillende soorten beschikbaar. Daarnaast bestaat het aanbod nog uit groenten zoals wortelen, selderij en rode bieten en natuurlijk staan ook de koolgroenten zoals rodekool, wittekool, broccoli, bloemkool en prei als traditionele wintergroenten ter beschikking.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"