Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: biogroenten profiteerden van septemberzon

Duitse telers van biologische groenten hebben in de zonnige herfst terrein kunnen herwinnen. De zomermaanden verliepen door weersomstandigheden minder goed, blijkt uit een mededeling van de 'Landvolk Pressedienst'. De zomerse temperaturen in september hebben daarentegen zowel de trek in groenten alsook het groeiproces van de groenten goed gedaan.

Volgens gegevens van de 'Agrarmarkt Informationsgesellschaft' (AMI) in Bonn lag de verkoophoeveelheid van biologische groenten in september zo'n twaalf procent hoger dan vorig jaar. Daarbij was met name de vraag naar komkommers, kropsla en paprika groot. De wortelen konden minder goed met het zomerse herfstweer omgaan. Voor hen was het te droog. In het afgelopen jaar oogstte men in Duitsland 240.000 ton groenten uit de volle grond en het areaal bedroeg 10.700 hectare. Bijna 1.400 hectare hiervan ligt in Niedersachsen. Daarmee maakte de teelt van biologische wortelen bijna 10 procent van de totale groentenoogst uit. In Niedersachsen was het biologisch aandeel met 7,5 procent van de totale groenteteelt iets kleiner.

Bij de biologische telers en hun conventionele collega's neemt het groenteaanbod nu duidelijk af. Bij de kougevoelige groentesoorten loopt de oogstperiode nu namelijk ten einde. Slechts hier en daar vindt men nog komkommers of tomaten uit de kas. Pompoen heeft momenteel wel hoogseizoen. Hiervan zijn inmiddels veel verschillende soorten beschikbaar. Daarnaast bestaat het aanbod nog uit groenten zoals wortelen, selderij en rode bieten en natuurlijk staan ook de koolgroenten zoals rodekool, wittekool, broccoli, bloemkool en prei als traditionele wintergroenten ter beschikking.
Publicatiedatum: