Britse bio-verkoop bereikt 2,2 mld euro

De verwachting is dat aan het eind van 2016, de Engelse verkoop van biologische producten 2,2 miljard euro zal bereiken. Dit meldt de Soil Association. Volgens data van Nielsen nam de biologische verkoop in supermarkten, in de 52 weken tot aan 1 oktober 2016, met 6 procent toe vergeleken met een afname van 0,7 procent in de verkoop van conventionele producten.Verkoop van verse producten, voornamelijk biologisch fruit, steeg het meeste met 9,6 procent. Verkoop van zuivel nam toe met 6,3 procent. De verkoop van andere producten zoals granen, koekjes, jam, olie en azijn, en rijst en pasta steeg in september met dubbele cijfers.

Privélabels doen het ook erg goed. Verkoop van Waitrose Duchy nam in de eerste week van oktober toe met 17 procent. De verkoop van biologische producten van Aldi nam toe met 48 procent vergeleken met vorig jaar.

Tegelijk met de groei in Engeland, groeit de biologische sector ook sterk in Frankrijk. Tussen 2014 en 2015 nam het marktaandeel van biologische producten in Frankrijk toe met 14,7 procent, en er was een toename van 23 procent in het biologische teeltoppervlak.

Bron: Foodnavigator

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.