Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18 november in Zaandam

All you need is Food biedt kansen aan foodprofessionals

Op vrijdag 18 november start in de Zaanse Chocoladefabriek de derde editie van All you need is Food, een culinair evenement speciaal voor foodprofessionals. Op deze dag komen foodbloggers, journalisten, trendwatchers, wetenschappers en foodprofessionals uit heel Nederland bij elkaar voor een culinaire reis langs 25 verschillende plekken in het gebouw. Er zijn demonstraties, lezingen en workshops. Ook kan er geproefd worden. Zo is er een masterclass Arabisch koken, een demonstratie truffels maken en een proeverij van Hollandse schelpdieren.Biologische bedrijven

Diverse bedrijven/producten presenteren zich op All you need is Food die op een biologische leest geschoeid zijn: Ferron Risotto, Mutti tomaten uit blik, Appelaere fruitsap uit Zeeland, RiceDream (diverse varianten zijn biologisch), Celestial Tea en Slendier.com.

Braai-workshop

Chocolatier Hans Heiloo van Bakery Instituut een workshop chocoladetruffels maken, laat het Nederlands Visbureau zien hoe je een snoekbaars fileert en kun je leren hoe je op een AGA-fornuis kookt. Een demonstratie die wordt verzorgd door de Britse AGA-cookery doctor Richard Maggs. "Bijzonder is ook de Braai-workshop. Dat wordt Zuid-Afrikaans koken op écht open vuur", vertelt initiator Robert Kroon van PR-foodbureau Kroon op het werk. "Daarnaast leren foodbloggers hoe ze moeten omgaan met professionele koksmessen, inclusief het slijpen ervan."

Columnist Onno Kleyn

Hoeveel weten foodbloggers eigenlijk over voeding? Waar het vandaan komt en hoe het moet worden bereid? Culinair- en wijnjournalist Onno Kleyn, onder meer bekend van zijn columns in de Volkskrant, presenteert tijdens All you need is food een food-kennisquiz.

Vernieuwing

"We verwachten dit jaar zeker 250 bezoekers, allemaal foodlovers die zich hier laten informeren en inspireren", aldus Kroon. De afgelopen tien jaar was hij op vrijwel alle foodevents van Nederland te vinden. "Het draait daar meestal om consumeren, eten proeven dat je eigenlijk al kent. Ik zag er te weinig vernieuwing. Met All you need is Food brengen we foodprofessionals wél in aanraking met nieuwe ingrediënten, authentieke gerechten en bijzondere bereidingswijzen."

Wanneer: vrijdag 18 november
Hoe laat: 16.00 tot 20.00 uur (zaterdag zijn de deuren van de Zaanse Chocoladefabriek de hele dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur).

Voor meer informatie: www.aynif.nl
Publicatiedatum: