Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe windmolens voor koelinstallaties Kloosterboer

De afgelopen week is duurzaam energiebedrijf Eneco gestart met de bouw van drie windmolens op het terrein van logistiek dienstverlener Kloosterboer in Vlissingen. Als de windmolens medio 2017 gaan draaien produceren ze ongeveer 12.500 megawattuur aan groene stroom per jaar. Daarmee wekt Kloosterboer straks bijna 60 procent van haar stroomverbruik op deze locatie zelf op.De opgewekte duurzame stroom wordt door Kloosterboer direct afgenomen voor de stroomvoorziening van de koelinstallaties van de 14 koel- en vrieshuizen. Daarmee realiseert Kloosterboer op jaarbasis een CO2-reductie van 7250 ton.

Investeren in duurzaam ondernemen

Na de bouw van een eerste windmolen in 2013 investeert Kloosterboer met deze stap wederom in duurzame energie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het bedrijf. "Als marktleider in de branche van temperatuur gecontroleerde opslag en distributie van voedselgerelateerde producten zien wij het als onze verantwoordelijkheid om voorop te lopen in het ontwikkelen van initiatieven op het gebied van duurzaam en groen ondernemen. Dit wordt gerealiseerd door middel van een slimmere bundeling van transporten, gebruik van zuinigere modaliteiten en transportmiddelen, het verminderen van het energieverbruik van bestaande koel- en vrieshuizen, het ontwikkelen van groene locaties en de realisatie van zonnepanelen en windmolens", aldus Jack Kloosterboer, directeur Kloosterboer Vlissingen.

Het windproject bij Kloosterboer is een van de lopende activiteiten die Eneco per 1 november dit jaar heeft overgenomen van energiebedrijf DELTA.

Bron: Kloosterboer
Publicatiedatum: