Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bionext en Terra pleiten voor meer biologisch onderwijs

Netwerk Onderwijs voor biologisch van start

Meer biologisch in het onderwijs is een grote wens van veel biologische ondernemers. Daarom neemt Bionext in samenwerking met Terra, opleidingscentrum voor onder meer groen VMBO en MBO, het initiatief voor een netwerk Onderwijs voor biologisch. Een netwerk van betrokkenen uit het groen VMBO, MBO en HBO die gezamenlijk met ondernemers werk willen maken van meer onderwijs voor biologisch.

De vraag naar biologische producten is booming; het aantal biologische agrarische bedrijven blijft daarbij achter. Geïnteresseerde studenten vinden lang niet in alle opleidingen (onbevooroordeelde) informatie. Bionext ziet graag in iedere groene (primaire) opleiding aandacht voor biologische landbouw als mogelijke bedrijfsvorm en marktkans. Op deze eerste verkenning kan in een beperkt aantal gevallen een specialisatie voor de biologische sector op MBO- en HBO-niveau volgen.


Foto: Voorbeeld MBO-opleiding 'entree groene detailhandel' bij Terra

In het groen onderwijs zijn er enthousiaste voortrekkers, maar voor verbreding en verdieping van de aandacht voor biologisch is nog alle ruimte. Het netwerk Onderwijs voor biologisch komt voor het eerst bijeen op 8 december in Meppel. Een tweede bijeenkomst volgt op de Bio-Beurs, 18 en 19 januari in Zwolle.

Voor meer informatie: www.bionext.nl
Publicatiedatum: