Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vitaboxx-verpakkingen speciaal ontwikkeld voor levensmiddelen

"Markt nog niet bereid te betalen voor bio-afbreekbare verpakkingen"

Tholen - "Of producten nu vers, knapperig of heet zijn, Vitaboxx houdt ze zoals ze horen te zijn. Wij hebben het hele productieproces in handen van het kopen van granulaat tot de levering van verpakkingen. Tot het eindproduct kunnen we dus alles in de gaten houden", vertelde Jan Bosteels van de Dinamic Group uit België. Hij presenteerde onder andere de Vitaboxx producten tijdens de Empack in Brussel in september. "Onze producten worden via verschillende verdelers vermarkt in België, Nederland, Frankrijk en Engeland."

Jan vervolgt: "Producten van Vitaboxx voldoen aan de strengste normen voor het bewaren van levensmiddelen. Vitaboxx kan verwarmd worden in de microgolf of vers worden gehouden in de koelkast. We hebben ze zo genoemd omdat 'vita' leven betekent." Per jaar produceert de Dinamic Group rond de 3000 ton grondstoffen.Milieuvriendelijker

Vitaboxx heeft volgens Jan grote voordelen voor het milieu en voor de klant. "De Vitaboxx-producten zijn gemaakt van polypropyleen, dat volledig recycleerbaar is en milieuvriendelijker dan polystyreen of PET. Daarnaast heeft polypropyleen een lagere CO2-uitstoot, een laag soortelijk gewicht en een hoge energie-terugwinningswaarde."

Verpakking uit maiszetmeel

Dinamic is ook voor de toekomst bezig met de ontwikkeling van de meest milieuvriendelijke verpakkingen. Toch is het niet altijd mogelijk deze te introduceren om verschillende redenen. "Een voorbeeld is een verpakking dat gemaakt is van maiszetmeel. Deze is volledig biologisch afbreekbaar, maar kan niet tegen te veel vocht of te hoge temperaturen. Voor droge producten zoals nootjes of borrelhapjes is deze verpakking zeer geschikt. Helaas ligt de prijs nog te hoog en is de markt nog niet bereid dit te betalen. Polypropyleen is de helft goedkoper." Of dit in de toekomst ooit wel zal gebeuren weet hij niet. "Producten maken uit mais klinkt natuurlijk heel milieuvriendelijk, maar er zullen dan wel velden vol mais moeten worden geplant, alleen voor verpakkingen. Ik denk niet dat iedereen het daarmee eens zal zijn. Voordat biologisch afbreekbare verpakkingen worden geïntroduceerd zullen we nog veel hindernissen moeten overwinnen."

Voor meer informatie:
Jan Bosteels
Dinamic Group
Dendermondsesteenweg 179
9300 Aalst - Belgium
Tel.: +32 53 76 87 50
Fax: +32 53 77 65 99
www.dinamic-group.be