Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-sorteerbedrijf Stoker onthult speciaal muurschilderij

Drie kunstenaars van ZMLK-school De Zonnebloem uit Emmeloord hebben de boomgaard binnengebracht bij sorteer-, verpakking- en handelsbedrijf Stoker Holland in Biddinghuizen. De wand van de kantine is veranderd in een fraaie muurschildering van een boomgaard vol bloesem. Marieke Veldhuis, leerling van ZMLK school De Zevenster in Lelystad.


V.l.n.r.: Wim Stoker (Stoker), Marlies Veldhuis (ZMLK school De Zevenster), Ciska Stoker (Stoker), Paul Magnus (G-Art)

De muurschildering bij Stoker Holland, de schakel in biologisch fruit, is een project van G-Art. Dit is een initiatief van Paul en Lian Magnus uit Biddinghuizen. Professionele kunstenaars begeleiden daarbij leerlingen met een beperking bij het ontwikkelen van hun creatieve talent. Dit project is al bij meerdere ondernemers in de gemeente Dronten uitgevoerd.

"In de boomgaard zelf kan iemand met een beperking functioneren. Maar in de sorteerhal is dat met de huidige machines niet meer mogelijk”, licht Ciska Stoker-Veldhuis toe. "Dankzij G-art kunnen wij en deze groep van de samenleving toch iets voor elkaar betekenen wat past bij onze visie om iets te betekenen in onze sociale omgeving". Ciska en haar man Wim zijn de oprichters van Stoker Holland.

Voor meer informatie: www.stoker-holland.nl
Publicatiedatum: