Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 Nederlandse bioboeren stelen de show in Praag

Documentaire Bodemboeren wint hoofdprijs filmfestival

De Nederlandse filmproductie Bodemboeren van Joris van der Kamp en Fransjan de Waard heeft in Praag op het Life Sciences Film Festival de belangrijkste 'Grand Prix' award gewonnen. Aan het festival deden meer dan 200 documentaire films mee met als thema duurzame ontwikkeling, Landbouw en Milieu.De film Bodemboeren is een portret van vijf Nederlandse boeren en laat zien hoe zij constant werken aan het opbouwen van bodemvruchtbaarheid en bodemleven. Door het vastleggen van koolstof in de bodem leveren zij een bijdrage aan het verminderen van klimaatverandering, wordt het bedrijf weerbaarder en zijn de producten die ze leveren sterker en gezonder.

Het Life Sciences Film Festival dat jaarlijks in Praag gehouden wordt, vindt dit jaar plaats van 17 tot 23 oktober. In totaal zijn er 7 prijzen uitgereikt met als hoofdprijs de Grand Prix. Aan de prijs is een geldbedrag van 3000 euro verbonden. De jury koos Bodemboeren voornamelijk voor de informatie en inspiratie die de film levert welke ons kan helpen om duurzamer met de bodem om te gaan.

Ook de film Need for Meat van documentairemaakster Marijn Frank, onder andere bekend van De Keuringsdienst van Waarde, viel in de prijzen. Deze film gaat over het persoonlijke verlangen van Marijn naar vlees en haar dilemma's om met vlees eten te stoppen.

Voor meer informatie: www.bodemboeren.nl
Publicatiedatum: