Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

6 op 10 consumenten bekend met EKO keurmerk

Keurmerken spelen bij zes op de tien (61 procent) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten zijn keurmerken voor dierenwelzijn het belangrijkste. Max Havelaar is het bekendste keurmerk van Nederland. Dit blijkt uit de Smart Food Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.000 Nederlanders.

Dierenwelzijn belangrijkste keurmerk

Keurmerken voor het welzijn van dieren zijn het meest populair. Bijna vier op de tien (37 procent) Nederlanders vinden deze soort keurmerken belangrijk. Drie op de tien (32 procent) vinden keurmerken voor eerlijke handel belangrijk. Daarnaast vindt ruim een kwart (27 procent) keurmerken rondom natuur en milieu belangrijk. Wanneer producten met een keurmerk gekocht worden, betreft het vaak versproducten zoals vlees en vis.

Max Havelaar meest bekend

Van alle keurmerken is Max Havelaar de bekendste. Het keurmerk voor eerlijke handel dat sinds 1988 bestaat is bekend bij meer dan acht op de tien (84 procent) Nederlanders. Ruim zes op de tien consumenten zijn bekend met het EKO keurmerk en het Beter Leven Keurmerk is bij 56 procent bekend. Vrouwen zijn vaker bekend met keurmerken. Onder hen is het EKO keurmerk bij 71 procent bekend en zes op de tien vrouwen kennen het Beter Leven Keurmerk.

Bron: Multiscope

Publicatiedatum: