Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Qatar: grotere vraag naar biologische producten

De vraag naar biologische producten in Qatar neemt toe, dankzij een groter bewustzijn onder Qatari's en expats over de voordelen ervan. Twee jaar geleden startte de eerste biologische boerderij in Qatar, en ondertussen is de derde in ontwikkeling. De organisatie Qatar Culinary Professional (QCP) is erg positief over deze trend, en probeert biologisch voedsel nog meer te promoten. Dit doen ze bij verschillende evenementen. De organisatie geeft wel aan dat het vooral belangrijk moet blijven dat de producten ook lekker zijn. Alleen als de producten goed smaken, willen we ze gebruiken. 

Ook zijn ze kritisch over de term 'biologisch'. Yucel, voorzitter van het QCP: "Ik wil eerst het certificaat zien. Ook wil ik het merk van het product weten, en waar het vandaan komt."

Biologische producten in Qatar zijn op dit moment nog erg duur, maar de verwachting is dat de prijzen zullen dalen wanneer er meer biologisch geproduceerd wordt in Qatar. Het QCP vindt het ook belangrijk dat producten lokaal geteeld worden.

bron: Gulf Times
Publicatiedatum: