NWO en Ministerie van EZ investeren 1 mln euro in internationaal bio-onderzoek

Nederland investeert met 22 andere Europese landen in internationaal onderzoek voor de biologische landbouw en voeding, afgestemd binnen het CORE Organic netwerk. Dit netwerk bestaat sinds 2007 en de deelnemende landen hebben samen met de Europese Commissie in 4 rondes voor 33 miljoen aan onderzoek gefinancierd.

In 2016 bereiden de landen een nieuw oproep voor onderzoeksvoorstellen voor; de oproep wordt naar verwachting in december 2016 opengesteld. De Nederlandse overheid stelt, via het ministerie van Economische Zaken en het NWO, voor deze oproep een bedrag van 1 miljoen euro ter beschikking. Op advies van de sector heeft de overheid gekozen om het budget in te zetten op drie thema's, gespecialiseerde plantaardige productiesystemen, robuuste dierlijke productiesystemen en garantie van voedselkwaliteit.

Bionext is verheugd met deze inbreng. Marian Blom, kennisco├Ârdinator: "Hiermee krijgt de biologische sector flinke ondersteuning om met Nederlandse en buitenlandse kennisinstellingen de verdieping van de systeemaanpak en productkwaliteit in de keten op te pakken."

Voor meer informatie:
www.bionext.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.