Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omschakelbijeenkomst: 1 november 2016

Nautilus Organic gaat telers in omschakeling ondersteunen

Omschakelen van gangbaar naar biologisch telen is een grote stap, niet alleen praktisch en emotioneel, maar zeker ook op financieel vlak. Een omschakelperiode duurt, afhankelijk van het gewas, twee tot drie jaar. Tijdens het omschakelen kan het product nog niet als biologisch verkocht worden, maar heeft de teler al wel hogere kosten. Nautilus Organic, de enige 100 procent biologische telerscoöperatie in Nederland, gaat omschakelaars daarom actief ondersteunen.Hein Wolff, directeur van Nautilus Organic licht toe: "Als coöperatie zijn wij volledig onafhankelijk. We zijn er voor en door telers. Ons voornaamste doel is samen een goede afzet realiseren voor onze producten. Bij onze coöperatie zijn zowel biologische (en biodynamische) akkerbouwers, vollegrondsgroentetelers, glastuinbouwers als hard- en zachtfruittelers aangesloten. Velen telen al jaren biologisch, anderen zijn recent omgeschakeld naar biologische teelt.

Wij zien een stijgende lijn in de vraag naar biologische groenten en fruit bij onze coöperatie. Om aan die vraag te kunnen voldoen, zijn we op zoek naar omschakelaars die zich bij onze coöperatie willen aansluiten. We hebben een programma ontwikkeld voor omschakelaars om te ondersteunen in het proces van omschakeling en bij afzet van het product tijdens en na de omschakeling.

Met ruim 250 actieve klanten in binnen- en buitenland weten we wat de markt vraagt en kunnen we omschakelaars begeleiden bij het maken van de teeltplannen en de afzet van hun product. Daarbij blijven de lijnen zo kort mogelijk, de producten worden af erf/tuin geleverd, en verzorgt de coöperatie in nauw overleg de verkoop en facturatie. Door de krachten als telers in de coöperatie te bundelen kunnen we een grotere afzetmarkt bereiken en zo onafhankelijke afzet voor een eerlijke prijs realiseren."

Voor omschakelende ondernemers die benieuwd zijn wat Nautilus Organic voor hen kan betekenen, is er op 1 november as om 15:00 uur een omschakelbijeenkomst gepland. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Locatie: Nautilus Organic, Ecu 21a, 8305 BA, Emmeloord

Voor meer informatie:
www.nautilusorganic.nl/omschakelen
Publicatiedatum: