Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenneth Meijer, Natural Tropic, teelt biologische mango's en avocado's:

"Bio is booming in Spanje, mangoprijzen tegen de 11 euro"

Tholen - Bij Natural Tropic is het Spaanse exotenseizoen weer losgebarsten. De Spaanse mangoteelt kende dit jaar opnieuw een flinke uitbreiding, maar toch blijft volgens Kenneth Meyer de markt goed doorlopen. "De prijzen voor de goede maten liggen op een mooi niveau tussen de 8,50 en 9 euro, dus daar mogen we niet over klagen, de prijs van de dikke maten liggen daar net onder. Voor biologische mango's worden nu zelfs prijzen van 11 euro gemaakt. We zitten deze maand nog volop in de Osteen-mango's en schakelen vervolgens over op Keitt."


Kenneth deze week op de Fruit Attraction

De prijzen van avocado's zijn daarentegen deze week in een vrije val terechtgekomen. "Aan het begin van het seizoen werden er nog prijzen rond de 9,50 euro gemaakt voor de Bacon-avocado's, maar nu daalt de prijs elke week. De Hass-avocado's zijn met een prijs rond de 16 euro wel een stuk duurder. Het seizoen van de Fuerte-variëteit zal naar verwachting over twee à drie weken van start gaan en daarmee zijn we vroeger dan gebruikelijk", vertelt Kenneth. "Ook voor de cherimoya's is er na het slechte seizoen vorig jaar sprake van een goede marktsituatie. De oogst en kwaliteit is goed en de prijzen met een niveau rond de 6 euro per doos tevredenstellend."

Natural Tropic heeft zo'n 45 hectare eigen teelt en komt met huurgrond erbij op een areaal van 100 hectare, waarvan ongeveer de helft voor de biologische teelt. "Bio is letterlijk booming in Spanje. Wij doen voeren in het Spaanse seizoen zo'n 30 procent van onze mango's en avocado's biologisch. Het voordeel van de biologische markt is dat je de klanten wekelijks van vaste aantallen kunt voorzien. Wat dat betreft is de conventionele markt veel meer prijsafhankelijk", besluit Kenneth.

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34 647166401
www.naturaltropic.es