Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tweede Akker naar Bos congres: Natuur wijst landbouw de Weg

'Huidige landbouw niet in staat de wereld te voeden'

Mark Shepard zette in 2015 velen aan het denken met zijn visie op herstellende landbouw tijdens het van Akker naar Bos congres. Zijn aansporing is simpel: kijk naar wat de natuur doet, imiteer dat ten behoeve van voedselproductie en leer daarvan. Boeren die zich hierin bekwamen zien hun kosten dalen en hun opbrengsten stijgen. Bovendien verbetert de kwaliteit van de bodem en schiet de biodiversiteit omhoog, zodat onze planeet er wel bij vaart.In het tweede Akker naar Bos congres, dat op vrijdag 9 december 2016 plaatsvindt, presenteert Stichting van Akker naar Bos haar visie op de toekomst van natuurlijke landbouw aan de hand van sprekers en praktijkvoorbeelden. De stichting beoogt zoveel mogelijk direct bruikbare kennis en ervaring mee te geven aan degenen die zich willen bekwamen in de natuurlijke landbouw.

Hoofdspreker op het tweede congres is Pablo Tittonell, van 2013 tot 2016 hoogleraar Farming Systems Ecology aan Wageningen UR, thans werkzaam bij het Instituto Nacional de Tecnolog√≠a Agropecuaria in Argentini√ę. Pablo Tittonell zal op basis van wetenschappelijk onderzoek laten zien dat de huidige landbouw niet in staat is de wereld te voeden en dat ecologisch intensivering de enig mogelijke oplossing is van dit probleem. Het is dus een kwestie van noodzaak. De organisatie hoopt veel nieuwe bezoekers, met name boeren, te bereiken, daar zij degenen zijn die deze intensivering waar moeten gaan maken.

Het hoofdprogramma bestaat uit vijf lezingen en een panel over de toekomt van natuurlijke landbouw, waarin ook de overheid een plek heeft. Daarnaast is er ruim gelegenheid om kennis op te doen en ervaring uit te wisselen bij tien inspiratietafels, vijf stands en drie thematische presentaties.

Voor meer informatie over het programma, de sprekers en tickets, klik hier.
Publicatiedatum: