Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru gaat biologische bananenteelt stimuleren

De Peruaanse overheid gaat de teelt van biologische bananen in Piura stimuleren. De biologische bananenteelt in deze regio wordt voornamelijk uitgevoerd door kleine teeltbedrijven, die zich hebben georganiseerd in coöperaties. 

De Peruaanse minister van landbouw en irrigatie (Minagri), José Manuel Hernández Calderón, was onlangs op werkbezoek in Piura voor een vergadering van het Asia-Pacific Cooperation Forum (APEC). Hernández Calderón ontmoette daar de regionale gouverneur van Piura, Reynaldo Hilbck. Samen bespraken ze de mogelijke oprichting van een instituut dat is gespecialiseerd in biologische bananen. Met dit instituut kan volgens hem de kwaliteit van de bananen worden verbeterd. Hierbij wordt een vergelijkbaar instituut in Costa Rica als voorbeeld gezien.

Volgens het Minagri werd er in 2015 in totaal 190.000 ton aan biologische bananen met een waarde van 145 miljoen Amerikaanse dollar (129,2 miljoen euro) geëxporteerd. De belangrijkste markten voor deze export waren de VS, Nederland, Duitsland, België, Zuid-Korea, Finland en Japan. De belangrijkste Peruaanse teeltgebieden voor bananen bevinden zich in de noordelijke jungle (Loreto, Amazonas en San Martin), de centrale jungle (Junin en Ucayali) en de noordkust (Tumbes, Piura en Lambayeque).

Bron: elperuano.com.pe
Publicatiedatum: