VS: één op tien appelen biologisch

Bijna 10 procent van de appelproductie in de Amerikaanse staat Washington is biologisch geteeld. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren verder zal stijgen. Sinds 2000 is het biologisch appelareaal gestegen van 1.700 naar 5.700 hectare in 2014. In 2015 was ruim 1.200 hectare in omschakeling. In 2015 zijn 8 miljoen dozen biologische appelen verkocht. Dit aantal stijgt in 2016 waarschijnlijk naar 11 miljoen dozen. Gemiddeld leverde een doos biologische appelen het afgelopen seizoen 50,86 Amerikaanse dollar op, terwijl conventioneel geteelde appels 28,02 dollar per doos opbrachten.

De interesse voor de biologische teelt neemt steeds meer toe nu er steeds meer kennis is over de teelt. De productie per hectare is de laatste jaren sterk gestegen. Dat betekent ook dat de productie met nog grotere sprongen zal toenemen. Niet alleen het areaal neemt toe, maar ook de productie per hectare.

Bron: Thepacker.com / NFO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.