
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Bio-telers voor quinoateelt 2017 gezocht
"Bekendheid Nederlandse quinoa mag nog wel groeien"
De DQG begeleidt de teelt, verwerking en vermarkting van Nederlandse quinoa. Dit jaar is hun derde oogstjaar. Circa 40 akkerbouwers telen gezamenlijk op 250 hectare. De akkerbouwers zijn verspreid over heel Nederland, telen op duurzame wijze en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen. 20 procent van deze productie is daadwerkelijk biologisch gecertificeerd. Niet alle productie heeft het biologische keurmerk, omdat een teelt pas biologisch is als het hele bedrijf biologisch is en er ook richtlijnen op andere gebieden dan gewasbescherming zijn.
De productie van Nederlandse biologische quinoa onder een keurmerk is wel een duidelijke meerwaarde vindt de DQG. Nederlandse telers kunnen zich duidelijk onderscheiden omdat de eisen via wetgeving en certificering op een hoog niveau liggen en het toezicht op de conventionele en biologische teelt in Nederland zeer streng is.
De bekendheid van Nederlandse quinoa mag wel nog wat groeien, stelt DQG. Hiervoor heeft het een consumentmerk opgericht, Lola Quinoa. Lola staat voor 'low lands' oftewel lage landen. De biologisch gecertificeerde Quinoa is momenteel verkrijgbaar bij de Ekoplaza en Udea. DQG zoekt biologische landbouwbedrijven die zich willen bekwamen in de teelt van quinoa.
Voor meer informatie: www.lolaquinoa.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-23 "Het verhaal van onze familie is verweven met deze pastafabriek"
- 2023-03-22 Nieuwe Less Sugar chocoladepasta's nu verkrijgbaar
- 2023-03-20 "Eigenlijk draait meesterschap om passie en liefde voor het product en hoe dat tot stand komt"
- 2023-03-16 "De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"
- 2023-03-15 Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin
- 2023-03-09 "We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"
- 2023-03-01 Waarom scoren biologische producten vaak slecht in producttesten?
- 2023-03-01 Nederlands vlaggetje maakt oorsprong van sojabonen nog duidelijker
- 2023-02-21 Belgische webshop Pit&Pit breidt uit en biedt gezonde voeding aan in heel België en Frankrijk
- 2023-02-17 Spelt van Nederlandse bodem: meer lokaal, meer vruchtwisseling
- 2023-02-15 Nieuwe reeks paaseitjes in verschillende smaken
- 2023-02-13 Nieuwe chips van lokaal geteelde zoete aardappelen
- 2023-02-07 "Onze nieuwe kokosvlokken zijn een perfect knapperig glutenvrij ontbijtgraan"
- 2023-02-07 "Verrassende smaakcombinaties en nieuwe chocoladerecepturen te zien en te proeven"
- 2023-02-03 Dankzij koekjes 153 m2 biodynamische landbouwgrond aangekocht
- 2023-02-02 Nieuwe melkchocolade-alternatieven zonder de traditionele melkvervanger
- 2023-01-31 De keuze is gevallen op de 'Flips'
- 2023-01-31 Nieuwe biologische en vegan notenpasta's met 85% notenaandeel
- 2023-01-30 "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- 2023-01-24 "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"