Infovergardering gehouden rond omschakeling

BelOrta wil groeiend marktsegment bio-groenten bedienen

Op woensdag 14 september verzamelden BelOrta-groentetelers voor een infovergadering rond omschakeling naar bio. Een 30-tal aanwezigen werden geïnformeerd door verschillende specialisten die betrokken zijn bij omschakeling. Ervaringsdeskundige producenten die recent zijn omgeschakeld gaven ook hun ervaringen mee aan het publiek.Onder het aandachtige publiek bevonden zich zowel vollegronds- als glastelers. Zij kregen onder meer info van Sander Van Haver van Biozoektboer, Justine De Witte van PCG Kruishoutem en Katrijn Spiessens van het Proefstation voor de groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver. Daarnaast waren er getuigenissen van Peter Bartels en Frank Schelfhout, twee producenten die de afgelopen jaren omgeschakeld zijn.

Uit de vele vragen die er nadien gesteld werden tijdens het panelgesprek, blijkt dat de interesse leeft bij een aantal telers om ook de overstap te maken naar bio-teelt. Tegelijk onderstreept BelOrta de intentie om ook in dit groeiende marktsegment verder te ontwikkelen. Hierbij wordt de productie van de diverse telers op de vraag afgestemd om zo een zo goed mogelijke vermarkting te organiseren.

Voor meer informatie:

Sander De Proost
BelOrta
+32 (0)15 56 54 35
bio@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.