Steeds meer moslims gaan voor vegetarisch of biologisch Offerfeest

Bij het islamitische Offerfeest is het gangbaar dat een dier geofferd wordt. Toch gaan er stemmen op van moslims binnen de gemeenschap, die stellen dat het feest - dat op 11 september van start is gegaan - ook vegetarisch en desgewenst met biologische producten gevierd kan worden.


Mand met bio-groenten

Zo betoogt Nada, een foodblogster uit Bahrein, dat bij het offerfeest het offeren van dieren helemaal niet centraal staat, maar dat er wordt gesproken over het brengen van een persoonlijk offer aan minderbedeelden. "Ik zal een mand met verse bio-groenten geven, maar geen vlees."

Biologisch halalvlees

De 52-jarige Aisha uit Waddinxveen geeft aan dat zij moeite heeft met het eten van vlees, vanwege dierenmishandeling en toegevoegde hulpstoffen in het vlees die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Zij eet op het moment nog wel vlees, maar biologisch halalvlees is vooralsnog weinig voorhanden. "Mijn omgeving vindt altijd dat ik te moeilijk doe", vertelt Aisha. "Ik verlies het meestal en we eten thuis dus toch soms vlees. Als ik moet kiezen tussen halalvlees of biologisch, dan kies ik biologisch. Wat mij betreft is de halalvleesindustrie net zo erg als de bio-industrie. Dan maar zelf bidden voor het dier. Biologisch halalvlees is helaas amper te vinden; gelukkig zet Hendrik Jan Bakker van de facebookgroep Biologisch-halal zich hiervoor in."

Voor het hele artikel, klik hier.

Bron: OneWorld

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven