Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ierse multinational vergroot aandeel in Canadese champignons

Fyffes koopt Canadese bio-paddenstoelenbedrijf All Seasons Mushroom

Tholen - De Ierse multinational Fyffes heeft een overnamebod gedaan op de Canadese paddenstoelenbedrijf All Seasons Mushroom. Volgens berichten in Ierse media legt Fyffes 41 miljoen dollar neer voor All Seasons. Daarmee komt het bedrijf volledig in handen van de Ierse multinational. Eerder dit jaar nam Fyffes een andere Canadese paddenstoelenbedrijf over. Het bedrijf legde in april 99 miljoen euro neer voor Highline Produce.

Highline Produce is volledig overgenomen door Fyffes. Canadese media spreken over een overname van All Seasons door Highline Produce, de dochteronderneming van Fyffes. In een persbericht reageren de CEO's van beide ondernemingen. "Highline is een natuurlijke keuze voor All Seasons", aldus Frank Moscone, CEO en oprichter van All Seasons. "We hebben een gedeelde cultuur die de waarde van ons toegewijd personeel, klanten en leveranciers erkent." Glenn Martin, CEO Highline Produce: "Ik kijk er naar uit om samen te werken met Frank Moscone en zijn team als we deze twee fantastische paddenstoelenbedrijven combineren. Beide bedrijven zijn bekend om de kwaliteit, klantrelaties, innovaties en onze leidende positie in het aanbod biologische champignons."

Beide champignontelers zijn groot in de biologische champignonteelt. Daarnaast ontstaat er doordat Highline en All Seasons onder dezelfde Fyffes Group vallen een landelijke dekking. Ook CEO David McCann van Fyffes reageerde op de overname: "We zijn erg blij dat we All Seasons hebben overgenomen. Het bedrijf is een strategische aanvulling op Highline, dat we eerder dit jaar overnamen", aldus McCann. "Highline en All Seasons zullen goed gepositioneerd worden om de Canadese consument van een consistente aanvoer champignons te voorzien van kust tot kust." Daarnaast zullen de champignons ook op de Amerikaanse markt beschikbaar blijven.