Dit zijn de 9 finalisten van de Gaia Green Awards 2016...

De onafhankelijke vakjury van de Gaia Green Awards heeft afgelopen maandag in de COCO-MAT winkel in Amsterdam de 9 finalisten bekend gemaakt (3 per categorie). De volgende duurzame horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2016:

Restaurants:
  • Vork en Mes (Hoofddorp)
  • De Veldkeuken Amelisweerd (Bunnik)
  • Café Restaurant Logica (Leiden)

Strandpaviljoens
  • Pier 32 (Den Haag)
  • Aloha Beach (IJmuiden Noordpier)
  • De Kwartel (Den Haag)

Hotels
  • Radisson Blu Palace Hotel (Noordwijk)
  • Kloosterhotel ZIN (Vught)
  • Suite Hotel Pincoffs (Rotterdam)


Jury

De finalisten zijn beoordeeld door de vakjury op basis van de inspanningen die zij het afgelopen jaar verricht hebben rondom duurzaam ondernemen. Jurylid Erik van Dijk (Green Key Nederland) geeft aan dat het een lastige keuze was om de 3 finalisten per categorie aan te wijzen: "Duurzaam ondernemen is een breed onderwerp, waarin alle genomineerden duidelijk een voortrekkersrol vervullen. Om daaruit 3 finalisten te kiezen was een uitdaging. Omdat we daarbij ook de ruim 2.000 publieksstemmen hebben laten meewegen in het uiteindelijke juryrapport, hebben we als jury elkaar aardig het vuur aan de schenen gelegd om tot een eerlijk en onderbouwd oordeel te komen."

Gastvrij Rotterdam

De award wordt uitgereikt door Ted Jansen (voorzitter EURO-Toques Nederland) en vindt plaats op het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen' tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam op 19 september 2016 vanaf 16.00 uur in Rotterdam Ahoy.
De vakjury bestaat naast Erik van Dijk uit Wim van As (stichting Vis&Seizoen), André Brouwer (EKO-keurmerk), Gregor Christiaans (Olijfbedrijf), Gursel Iz (COCO-MAT) en Stephan van der Stee (Strand Nederland). Jurylid Gregor Christiaans laat weten dat hij blij is dat de uitreiking op het groene paviljoen van Gastvrij Rotterdam plaatsvindt: "Het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen' is met 35 duurzame exposanten en een uitgebreid programma rondom duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van Gastvrij Rotterdam. Dat duurzaamheid in de horeca een eigen podium verdient mag geen punt van discussie meer zijn. De finalisten krijgen op deze wijze de aandacht die zij verdienen."

Over de awards

De Gaia Green Award is een initiatief van een brede coalitie van partijen die actief zijn in de horecasector en op het terrein van duurzaam ondernemen. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, EKO-keurmerk, Vis&Seizoen, Strand Nederland, COCO-MAT, De Week van de Smaak, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro Toques en initiatiefnemer Green Leisure.

De focus binnen de verkiezing ligt op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast wordt gekeken naar innovatie en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

Tijdens de eerste editie worden de Gaia Green Award uitgereikt in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage krijgt bovendien de Falco Eleonorae award.

Meer informatie over Gaia Green Awards: www.gaiagreenawards.nl, Facebook en twitter @gaiagreenawards

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven