Gewonnen bio-kalf van wielrenner nog gewoon bij zijn moeder

Eerder werd in Biojournaal bericht dat wielrenner Wout van Aert op 28 augustus een biologisch kalf had gewonnen nadat hij de 91ste editie van Schaal Sels op zijn naam had geschreven. Toen gaf hij aan dat hij nog niet wist in welke vorm hij zijn prijs, een kalf van het ras Black Angus van bio-landbouwbedrijf De Biopolder in Berendrecht, zou gaan krijgen. Hij vreesde dat zijn diepvries niet groot genoeg zou zijn. Inmiddels is voor hem duidelijk geworden dat het niet de bedoeling is om het kalfje meteen op te eten. ATV nuanceert het verhaal met de onderstaande reportage.

"Men kan bij onder andere wielerwedstrijden geen levend dier cadeau doen", reageert Luc Bungeneers, districtsvoorzitter Merksem. Wout zelf geeft in zijn reactie aan dat hij in de war raakte omdat ze direct vertelden dat het ging om een beestje dat bekend staat om het lekkere vlees. "Ik ging er ook vanuit dat ik het in de vorm van vlees ging ontvangen. Ondertussen heb ik vernomen dat het de bedoeling is dat het beestje gewoon bij de moeder blijft. En dan zullen we later wel zien wat er mee gaat gebeuren." Wout heeft zijn kalf nog niet ontmoet, maar is van plan om tijdens een training langs te gaan fietsen. Ook gaat hij nadenken over een naam voor het kalfje.Bron: ATV

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.