Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
40 telers en exporteurs bezoeken Eosta

De Afrikaanse NABC-delegatie staat ook achter biologisch

Op woensdag 31 augustus kwam een Afrikaanse handelsdelegatie van de Nederlands-Afrikaanse Business Council langs bij Eosta. Het ging om 40 telers en exporteurs van groente en fruit, mannen en vrouwen uit Mali, Burkina Faso en Niger. Er waren (gangbare) producenten bij van citrus, uien, gedroogde mango. Meerdere telers waren bijzonder benieuwd naar biologische teelt.Eosta wordt vaker door de overheid gevraagd om handelsdelegaties te ontvangen en maakt vrijwel altijd tijd vrij voor zulke bezoeken. Sander Dijkslag, product manager bij Eosta vertelt waarom. "Zo'n ontmoeting geeft altijd veel positieve energie. Ook al komt er maar af en toe iets concreets uit voort, wij zijn enthousiast over wat we doen en zijn altijd benieuwd naar aanknopingspunten voor iets nieuws."

De belangrijke rol van vrouwen in de landbouw van de Sahel viel op. Sander Dijkslag: "Er was een dame in een groene jurk uit Mali die meerdere landbouwcoöperaties vertegenwoordigde. Ze ging echt voor haar land staan en voor de rol van vrouwen. Ze vertelde dat de vrouwen meestal het zware werk doen in de voedselproductie. De powerladies uit Afrika hebben de toekomst!"
Publicatiedatum: