Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zelfpluk met nieuwe oogst op de Olmenhorst

In 2016 stelt Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek wederom met veel plezier de boomgaarden open voor publiek om zelf appelen en peren te komen plukken. Tijdens de zelfpluk van 17 september tot en met 30 oktober is iedereen op woensdag- en vrijdagmiddag en zaterdag en zondag de gehele dag welkom om zelf de boomgaard in te trekken met een plukmand of tas. Tijdens de herfstvakantie van regio Noord en regio Midden kan er zelfs elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur geplukt worden.

Er zijn verschillende rassen appelen en peren die men zelf kan plukken zoals: Elstar, Jonagold, Santana en Doyenné du Comice. Het varieert per ras wanneer ze geplukt kunnen worden.De Zelfpluk is veel meer dan alleen het plukken van fruit: op het Landgoed is van alles te doen. De verschillende ateliers op het Landgoed organiseren allerlei leuke workshops en activiteiten. In de Landgoedwinkel kunnen bezoekers uitgebreid winkelen. In de tent op het grote veld kan men even bijtanken met een heerlijke glas sap en een sandwich. En voor kinderen: gewoon lekker buiten spelen, vies worden en iets leren over de natuur. Appelen en peren groeien 'gewoon' aan een boom en wat is er leuker dan naar school je eigen geplukte appel mee te nemen?

Per dag wordt een deel van de boomgaard vrijgegeven voor de zelfpluk. Het plukschema wordt bepaald door Moeder Natuur, soorten & rijping. Houdt er rekening mee dat peren alleen in het weekend geplukt kunnen worden. Wie komt plukken krijgt een pluktasje en instructie bij de boomgaard. Geplukt fruit wordt direct in de boomgaard gewogen en afgerekend. De prijs van het fruit is 1,95 euro per kilo. Een scherpe prijs voor lokaal en biologisch fruit. De entree is gratis. In het weekend wordt 3 euro vergoeding gevraagd voor parkeren als men met de auto komt.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: