Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking Youth Food Movement en Alliantie Voedselonderwijs

Campagne voedselonderwijs op basisscholen start op 5 september

Maandag 5 september start de campagne 'Structureel voedselonderwijs voor ieder kind'. Deze samenwerkingsactie van de Youth Food Movement en de Alliantie Voedselonderwijs heeft als doel om structureel voedselonderwijs op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. De campagne roept op tot het ondertekenen van de petitie voor structureel voedselonderwijs en beoogt het ophalen van meer dan 40.000 handtekeningen voor 16 oktober 2016, Wereldvoedseldag.


Campagnevideo 'Structureel voedselonderwijs voor ieder kind'

Uit onderzoek blijkt dat voedselonderwijs op de basisschool helpt bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam voedingspatroon. Kinderen die meer weten over hun voeding, zoals herkomst, productiewijze, samenstelling of bereiding, hebben een grotere kans op een gezond voedingspatroon. Maar voedselonderwijs is meer dan alleen luisteren. Juist door op structurele wijze kennis te combineren met vaardigheden, zoals koken, samen eten, proeven of groenten verbouwen, wordt de impact van voedselonderwijs vergroot.

Bron: Youth Food Movement / FoodHolland
Publicatiedatum: