Miljoenen voor stimulering omschakeling in Thüringen

Met een speciaal Öko-Aktionsplan moet het voor Thüringer boeren gemakkelijker worden om van conventionele naar biologische product om te schakelen. De staat heeft hiervoor tot 2021 in totaal 38 miljoen euro voor beschikbaar gesteld.

Minister Birgit Keller wil hiermee niet alleen een gezonder dieet promoten, maar ook de regionale macht versterken. Het grootste deel van de biologische producten die momenteel in Thüringen verkocht worden, is niet afkomstig uit de regio.

Het aandeel van de biologische bedrijven lag in 2015 in Thüringen op 8,6 procent. Er werd een lichte stijging ten opzichte van het voorgaande jaar waargenomen. Het bio-landbouwareaal bedroeg in 2015 in totaal 32.500 hectare, wat neerkomt op slechts 4,2 procent van het totale landbouwareeal in de staat. Het ministerie sprak zijn vertrouwen uit dat in 2016 het bio-aandeel zal stijgen met concrete steunmaatregelen en dat de consument daardoor in de toekomst meer lokale producten kan aanschaffen.

De minister is van plan om bovenop deze maatregelen het onderwijs en de adviserende structuren te verbeteren. Er komt meer aandacht voor kennis- en informatie-uitwisseling.

Bron: Thüringer Allgemeine


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.