Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Branchevereniging roept op om kansen te benutten

Ierse bio-verkoop 20% gestegen

Ierse boeren die in de afgelopen maanden zijn omgeschakeld naar biologische productie vallen met hun neus in de boter. De verkoop van bio-producten is 20% gestegen. De markt heeft nu een waarde van 136 miljoen euro tegen 22 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat staat tegenover een 3,1% groei in de totale omzet in kruidenierswaren, schrijft de Independent.In heel Europa laat de bio-sector een groei zien, met Italiƫ, Duitsland en Frankrijk die al zeven jaar op rij grote groeicijfers laten zien. Met slechts 2% van de Ierse landbouwbedrijven die gecertificeerd zijn, lijken veel Ierse boeren de kansen in deze sector te negeren. Terwijl de productiekosten stijgen, dalen de prijzen, maken de giganten in de sector nog winst, terwijl het aantal boeren daalt.

De groeicijfers van de sector zijn gebaseerd op de verkopen bij de grote supermarkten. De Ierse brancheorganisatie IOFGA bevestigd dat deze cijfers ook gelden voor de kleinere winkelorganisaties. "Producenten die verkopen aan onafhankelijke retailers, online en direct aan consumenten zien de vraag naar biologische producten groeien", aldus de organisatie. Enkele producenten hebben zelfs moeite om de groei bij te benen. "Het consumentenvertrouwen is groot en vertoont nog geen scheurtjes. Simpel gezegd; de consument wil lokaal, biologisch voedsel en ze zijn bereid daarvoor te betalen."

De IOFGA roept daarom de Ierse boeren op om de kansen op zowel de binnenlandse markt als op de Europese markt, goed voor 23 miljard euro, niet te negeren.

Bron: Independent
Publicatiedatum: