Bijeenkomst gehouden over kopergebruik in aardappelen

Convenant moet gebruik resistente rassen versneld opschalen

In de media is de afgelopen twee weken veel geschreven over het gebruik van koper in de biologische aardappelteelt. Biohuis en Bionext hebben een statement opgesteld tegen het oneigenlijk gebruik van koper en veel pers te woord gestaan. Maandag 22 augustus werd voor dit onderwerp een bijeenkomst georganiseerd van de Ketenwerkgroep Akkerbouw van Bionext. Op de bijeenkomst is de situatie in de aardappelteelt uitgebreid geïnventariseerd. Naar aanleiding van de bijeenkomst wordt een werkgroep ingesteld die gaat werken aan een convenant met veredelaars en retailers, om het gebruik van resistente rassen versneld op te schalen.

Begin oktober is er een bredere bijeenkomst over middelengebruik in de biologische sector, met meerdere sectoren. Deze gaat over nut, noodzaak en wensen ten aanzien van biologische middelen. Indien u hier input voor heeft, neem dan contact op met uw Biohuis-vertegenwoordiger in de ketenwerkgroepen.

Bron: Biohuis Nieuwsbrief 23 augustus 2016



Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.